Ensemble Sul Ponticello

Sul Ponticello (=SP) is het ensemble van de school. Het is ooit (1993) begonnen met 4 gitaristen waarvoor ik de hele avond dirigeerde in een loods van ‘van Gend en Loos’ in Tilburg. Dit groeide uit tot 9 deelnemers in 2004. Daarnaast kwam er een jeugd ensemble. Sinds 2006 zijn deze samengevoegd en zijn we met ca. 15 gitaristen..

Project ensemble

We zijn een project ensemble wat inhoudt dat we ieder jaar in oktober beginnen en repeteren tot de voorspeelochtend in februari. Vaak hebben we in deze periode een extra concert zodat alles nog meer de moeite waard is. Leden worden gevraagd/uitgenodigd. Een uitnodiging krijg je op basis van inzet en eventueel kunde. Voor velen is dit het moment waar naartoe wordt gewerkt. Een extra motivatie moment, op jouw weg in je muzikale ontwikkeling.

Muziek als communicatie

Samenspelen geeft niet 1, maar 2 extra dimensies aan je ‘hobby’. De synergie en harmonie die ontstaat, tijdens de repetities, is zeer bijzonder. Het laat je zien, en ervaren, dat er een andere vorm van communicatie is: samen muziek maken! Diverse arrangementen komen van mijn hand en worden met veel plezier gespeeld.

Persoonlijke partij

Je partij wordt, indien nodig, door mij op maat gemaakt. Immers als ik je uitnodig, draag ik de verantwoording dat je dat ook daadwerkelijk kunt. We hebben diverse prijzen behaald waarvan in 2008 de 1e prijs van Nederland. We ‘streden’ tegen grote muziekscholen als Utrecht, Amsterdam, Zwolle en Eindhoven welke zo een paar honderd gitaristen op les hebben. Mijn school had niet alleen de 1e prijs maar ook nog eens het grootste ensemble!

Wekelijkse repetitie

We repeteren altijd op vrijdag avond in de aula van BS de Vendelier. Iedereen is er bijna altijd gedurende de repetities. (opkomst is vaak boven de 95%) Als er soms iemand niet kan, baalt hij of zij. Door deze inzet en instelling stijgen we allemaal boven onszelf uit, SAMEN kunnen we meer! … en dat telt ook voor mij. Vol trots presenteer ik jaarlijks op de voorspeelochtend mijn ‘gitaar-team’, en ben nog steeds onder de indruk van wat we hebben gecreëerd. Op vrijdag avond ligt ‘de lat’ erg hoog, omdat het ensemble dat vraagt.

Proeflessen

Voor nieuwe leerlingen wordt gewerkt met een proeftijd van 6 lessen. In deze 6 lessen kun je kennis maken met de gitaar en een lesmethode.

Waar ben ik te vinden?

Raaphoeve 3
5708 SM Helmond
Telefoon: 0492-550190

Vragen of opmerkingen?

Via het contactformulier op de contactpagina kun je contact met mij opnemen.

© Copyright 2023. Eric van Oss | Website realisatie ZazouTotaal.nl | Privacybeleid

Deze website maakt alleen gebruik van anonieme functionele cookies.

Facebook
YouTube
Instagram