Ruwe bolsters, blanke pit! 

Lout (17 jaar),   Sverre en          Ruben (18 jaar),

Zij hebben resp. 10  12  en         13 jaar les!!!!

Lout en SverreRuben

Deze mannen hebben voorbije weken hun eindexamen gedaan op HAVO en VWO. Spannende weken waarbij na jaren hard studeren een mijlpaal wordt geslagen. Het einde van ‘de slungeltijd’ is in zicht J. (ze weten dat ik dit schrijf)

Alle 3 spelen ze op niveau van M. Carcassi etudes opus 60. Het mooie is dat ze alle 3 hun studie vaak hebben weten af te wisselen met muziek maken. Dus een vak studeren, even muziek maken, en doorgaan. Steeds ervaren ze een ontspanning door dit te doen. Dat ze fitter aan het volgende vak beginnen wordt als een welkome afwisseling ervaren. Natuurlijk is dit niet altijd zo, maar toch heeft musiceren hun meer gebracht dan alleen een ‘mooie hobby’. Zeker in deze leeftijd is de gitaar ook een instrument om aan je gevoelsleven een uiting te kunnen geven, erg mooi en erg belangrijk. Dat heeft menigeen kunnen ervaren op de laatste voorspeelochtend: echt ongelofelijk wat (niveau van de stukken) ….. maar vooral hoe er werd gespeeld, zo ontzettend mooi.

Gelukkig willen ze alle 3 op les blijven. Dat wordt een uitdaging zowel voor hun als voor mij. Lout gaat in Leeuwarden Maritieme Techniek (scheepsbouwkunde) studeren. Sverre biologie in Nijmegen en Ruben bouwkunde aan TU Eindhoven. Sverre neemt zelfs deel aan de Sterrenkunde Olympiade. Hij is een van de 10 landelijke deelnemers die 6,7 en 8 juni gaat strijden voor de 1e prijs in Amsterdam.

Stoppen zou een hiaat betekenen in de opbouw van goede gitaristen die op niveau muziek kunnen maken. De school zal er alles aan doen hun les te kunnen voortzetten.

Deze website maakt alleen gebruik van anonieme functionele cookies.

Facebook
YouTube
Instagram